Öländska kroppkakor
Arontorps Kroppkakor gör kroppkakor på äkta öländskt vis. Med råriven och kokt potatis med rimmat fläsk- och lökfyllning blir dessa öländska kroppkakor en riktig delikatess. Servera med smör, grädde och lingonsylt. Svensk husmanskost när den är som bäst!
Tidsåtgång: 1 h 30 min
Antal: 20 st
Tillagning: Kokning
Cuisine: Svensk
Ingredienser
Steg 1
Tärna det rimmade sidfläsket, hacka löken, mortla kryddpepparn blanda dessa ingredienser med saltet noggrant utan att mosa sönder fläsket. Blanda gärna en dag i förväg.
Steg 2
Skala potatisen och riv den med en fin rivskiva och pressa ur vätskan så mycket du kan i en kärlhandduk så det blir en torr deg. Blanda den rivna potatisen med den pressade kokta potatisen och saltet. Blanda noggrant till en jämn deg.
Steg 3
Rulla bollar av potatisdegen och platta till massan. Lägg fläskblandningen i mitten och rulla ihop så att fläsket ligger i mitten av potatismassan.
Steg 4
Innan du lägger i kroppkakorna se till att vattnet kokar, lägg i kroppkakorna och låt koka rikligt tills kroppkakorna flutit upp, låt sedan sjuda på svag värme i 55-60 minuter rör om försiktigt då och då.
Steg 5
Servera med smör, lingon & grädde.